Walking in memphis

2009 11 30

Farväl till hösten och ett motvilligt hej till vintern. Idag blev det bara två lektioner, lätt och lagom. Sen en runda på stan för att kika på julklappar. Än så länge går det finfint med klappinköpen och jag hoppas mina nära och kära kommer bli lika nöjda som jag över vad de får.

De här sista tre veckorna innan jul kommer bli hysteriska. KAOS. Har hur mycket som helst att göra, men ingen tid för det. Aj. Just nu sitter jag och lider med miljökunskapboken, 90 härliga provsidor. Mums.

Dagens most wanted: Film-Flickan som lekte med elden (Måste ta och se den i veckan!)

But do I really feel the way I feel

Första Advent

2009 11 29

Första advent och december är inte ens här. Skymt.

The Weekend;
Falafel, Julklappar, Promenixer, New Moon, Bussflygande, Lussebak, Mormorat, China Boxat, Sko letat, Citronkak bak, Brasmys, Flanell skjortor, Choklad, Myspys, Pringles, Regn, Sol, Stanhysteri, PUSSAR.

Attkommuniceramedtungan.

2009 11 26

4 dagar till december månad!
4 månader till 19!

Trots att jag vet att det är torsdag vägrar min hjärna hålla med, den skriker fredagfredag! Men snart så!
Mys och plugg är nyckelorden för den kommande helgen, dessutom ska jag se New Moon...Får väl se hur den är, har inga större förväntningar!

Idag har jag seglat runt i min nya kofta, love it!

Jag glömmer dig aldrig.

UnderYtan

2009 11 25

Tom.
Längtar efter dig.

Je m'en fiche

2009 11 24

Saker blir aldrig som man tänkt sig. Så är det. Och den lilla rösten som gärna förvarnar dig lite snällt har oftast rätt när det kommer till kritan. Men vad är inte mer underhållande än att lura sig själv.

Vissa människor är för bra för att vara sanna, andra är just bara sanna.

..huvudbry helt enkelt.


The world inside my head

2009 11 23

När du lever ditt liv utan att leva det.

Grådasket härjar än, ingen chock där. Börjar känna mig riktigt stressad nu. Jullovet närmar sig med stormsteg och innan dess ska jag ha klarat av en hel del prov. Nationella Ma D gå och dö.

(Tack Nour för att du orkade höra på mitt svammel).

Hurtful

2009 11 22

You don't know what you got 'til you're missing it alot

Ett kärt återseende till HerrochFruGråväder...Äntligen börjar veckodagarna falla åter till sin plats i mitt huvud, back on track. För vad är inte mer passande för en söndag än berg av plugg och tråkväder? Säg det. Hur som helst, igårkväll somnade jag i princip till filmen Män som hatar kvinnor. Jäkligt starkt stycke film måste jag säga, men jag gillade den.


Eftermiddagens film..

Legenden om Bagger Vance. En riktigt härlig filmsnutt.

The rythm of the game is like the rythm of life

SöndagIMittHuvud

2009 11 21

Solen strålar, men inte jag.

Studiedag

2009 11 20

Veckans fredag kan jag mysigt nog tala om för er är en studiedag (till följd av lärarnas "konferens" i Tyskland). På grund av detta har min vecka dramatiskt kastats om, idag är det alltså lördag i min hjärna! Självklart har jag gjort som namnet säger, alltså studerat, eller snarare gjort ett studiebesök vilket tog upp större delen av dagen. Jag har besökt moskén, så nu ska väl min religionlärare bli nöjd hoppas jag. Det var en upplevelse, helt klart. Dessutom fick vi en pratstund med imamen.




Herr och fru gråväder..

är tydligen här för att stanna.

2009 11 19

Ett paraply nedtryckt i en papperskorg är en hysteriskt rolig syn. Så är det.


It's my party, and I'll cry if I want to

2009 11 18

Lev (inte) med det.

Gårdagens film

Coco Chanel - She conquered with style

Personligen tyckte jag bättre om den andra Chanel filmen, Coco livet före Chanel, men smaken är som baken!


Tisdag

2009 11 17

Påväg till bussen på morgonen får jag reda på att mina två lektioner idag har minskat till en. Väl på skolan är det så lite folk i klassen där att min enda lektion minskar till ingen lektion alls. Hm...Men duktiga som jag och söta Karin och Anna är satt vi kvar och pluggade en timme för välgörande ändamål.

Och Karin! Vi kan bilda klubb, Konrad tyckte att även jag såg kristen ut i min vita blus idag haha...

Visst är det fantastiskt vad härliga vissa män är, jag menar att köra bil samtidigt som man pressar i sig en subway macka, kliar sig i huvudet och gnuggar sig i näsan är väl inget annat än charmigt, vilken härlig blandning av prestation!...(läs: ironi). 

Rutkalas

Förra veckan fick denna sötsak följa med mig hem. Riktigt mjuk och gosig skjorta! I vanliga fall är jag inte jätteförtjust i skjortor då de blir så skrynkliga...men denna kunde jag inte motstå. Perfekt vinterskjorta då det är kraftigt mjukt tyg. Köpt på H&Ms herravdelning, oversize I like!


Måndaghelaveckan

2009 11 16

200 dagar till studenten! Helt galet vad jag längtar, kommer bli underbart. Med mössa påväg är det väl dags att börja tänka klänning xD hihi...Idag har jag bara haft fysik och ytterst lite svenska, sen stack jag till biblioteket för att leta Kafka vilket jag också fann. Jag och Karin kommer bli totalt kafkamerade (om något sådant existerar vill säga..). Nu sitter jag här i min säng och tänker på allt och inget och lyssnar på musik.

Ps. I lördags gick pojken självmant in på Weekday och (trumvirvel!!) provade flertalet jeans och gick hem med ett par!!! ...en liten förklaring till detta: så länge jag har känt nicke har han vägrat sätta sin fot inne på Weekday (med undantag av de gånger jag dragit in honom ändå), han absolut hatar stället. Länge har jag försökt omvända honom, och lycka! I lördags viftade han med vit flagga hihi.




Dimma

2009 11 15

Söndag igen. Egentligen har jag väl inget emot dem, förutom när jag måste stå på flygplatsen och vinka hejdå. Japp, i fredags kom pojken! Något av det första vi gjorde var att köpa honom en falafel haha, det finns inga anständiga sådana i Stockholm, det kan jag tala om. Igår var vi en runda på stan och gissa om vi såg många blå påsar från H&M, rena Choo hysterin blandat med danskar! Fick ta mig en närmare titt på pariserhjulet på stortorget också, gissa om jag blev depp när jag såg priset, 100 spänn! Galenskaper...hjulet hade tom en VIP vagn haha. På tal om pariserhjul (mina älskade pariserhjul) läste idag i tidningen att pariserhjulet i folketspark kanske kommer att försvinna i framtiden. Gissa om jag blev sourcreme, snart finns det väl inga kvar! Jag behöver inga galna karuseller, ge mig pariserhjul.

Kalabalik i Kalahari och Allt flyter blev helgens filmer, lättsmälta och söta sådana, så nu längtar jag galet efter en riktig djup och mörk film.

Idag säger jag GRATTIS till min sötaste Anna! <3

Söndagsprix nummer två...




Fredag

2009 11 13

Jag tror på att man har otur varje dag, mer eller mindre.

Jeudi

2009 11 12

Idag såg jag en kyckling på stan, aka en tant i en enormt stor ilsket gul hårig jackkreation.

Dagen började med att jag hamnade utanför fel biograf, vilket resulterade i att jag fick springa över halva stan för att hinna till filmen som för övrig går att sammanfatta såhär: sex droger spyor reklam och massor med yoghurt. Skum, men visst hade den ett syfte.

Mercredi

2009 11 11

Sjukligt trött på gråväder. Har regnat konstant i flera dagar. Sluta. Säger jag.
Har ni någonsin tänkt på hur roligt det är att svischa förbi en rad skyltfönster? ...frisörsalong med upppiffade kaluffser följt av falafelkök och brödbageri....fikalystna människor och så fortsätter det i en evighet! Det ligger alla vägg i vägg men har knappast någon närmare kontakt...olika scener utspelar sig på det olika platserna..intressant. Och ja, jag har tråkigt på bussen. 

Most wanted just nu: att åka pariserhjulet på stortorget!!

Tisdagsomkännssomfredag

2009 11 10

Med enbart två lektioner gick plugget relativt fort, dock var det inte desto mindre händelselöst för det. Dagens mest skumma och roliga måste vara när Martin, rektorn, plötsligt viker sig dubbel av skratt. (Vi sitter en grupp i skolans bibliotek och pluggar just då). Otroligt komisk syn! Han bara fortsätter skratta men försöker på samma gång säga något, vi blir självklart lite undrande...Till slut visar det sig att vår kära Lina har hamnat på bild i gymnasiekatalogen, hon står och posar fint med Martine (franskläraren). Dessutom har hon på sina "snygg" byxor eftersom det är precis innan vi ska orientera. Hihi. Söt. Självklart slutar detta med att Lina ger Martin onda ögat gånger x. Efter Bladins begav jag mig till stan för jackjakt...vilket självklart slutar i nederlag. Det finns inga snygga jackor helt enkelt. Så. Däremot såg jag att den stora granen som alltid står på torget vid triangeln har kommit upp! Lika tidigt som allt annat...men mysigt, så jag ska inte klaga.

Måndagsfilmen

Jag har älskat dig så länge

Magisk.

Plask

2009 11 09

Äntligen hemma i lilla huset! Har irrat runt lite överallt idag, naturligtvis har det regnat fint heela tiden. Först ett par lagom underhållande lektioner i skolan, sen mötte jag upp Fia för ett stadenbesök! Kopior kopior kopior av paljetter överallt kom vi fram till..till avslutning blev det en bilrunda i det härliga vädert.

Dagens misstag: att välja gympadojjor istället för vinterskor, gissa om mina fötter plaskade.

Farsdag

2009 11 08

Och så flög fröken iväg på sin cykel för att köpa sin käre far blommor.


Idag har jag varit på födelsedagsbrunch hos Fia! Det bjöds på allt från glaserade muffins, chips och oliver till scones - trevligttrevligt!

Kvällens film

Charlie Wilsons war

Lördagsdags

Med ett projektmöte inställt i sista sekund körde jag hem till mormor istället. Uppdrag rasta söta mormor kunde börja.
Hon är nog den mest underbara och genuina människa jag känner. 90 bast och helt makalös.

I onsdags var jag ute på bussäventyr och då fick de här sötnosarna följa med mig hem;









yrhättan

2009 11 07

Grattis Sofia <3



Upside down

2009 11 06

Att sitta och lyssna på två fjortisar babbla om att ta influensasprutan i trettio minuter på bussen klockan sju på morgonen är precis så jag vill börja min dag. Japp.

Idag har vi fått prova på studentlivet på riktigt! Officiell mössprovning på skolan i förmiddags, det var en erfarenhet haha. Två hyper (jag menar verkligen hyperhyper) glada/exalterade tjejer var där från ABC gruppen för att hjälpa oss. Dessvärre var vi nog en ganska dåligt engagerad publik när de höll sitt pepptal, ska vi skylla på tidig förmiddag? xD Hursomhelst blev jag galet förvirrad, tänk att en mössa kan ha så många tillbehör!

Julgrans försäljning redan?..craazy.

Upside down
Boy, you turn me
Inside out
And round and round


Skitungen

Om två dagar fyller knuff arton, något vi har väntat på sedan vi träffades för första gången..(haha).

Blackmagic

2009 11 05

Svart. Men det är ju också min favorit färg..

Så,
hela världen är så underbar,
om man är korkad tom och glad.

Snö

Snöat har det gjort i vår lilla stad idag, en visit av herr Vinter denna sista höstmånad?


Allt jag gillar upphör
Passa dig jag gillar dig
Allt jag gillar upphör

Kanter av hörn

2009 11 04

Är snorig, med en värkande vänsterarm. Godmorgon på er också! Idag är en sån dag jag helst spenderar inomhus, framför brasan med varm choklad. Storm. Det blåser i stort sett stormvindar och färgen på himmeln är bedrövlig. Åh så grå.

Brr

2009 11 03

Jag måste ändå erkänna att jag beundrar människor som inte bryr sig. Jag menar, jag skulle aldrig få för mig att skrika ut mina aggressioner när jag pratade i telefon på bussen. Duktigt.

Idag har det varit ypperligt...kallt. Dock gick de två lektioner jag hade väldigt snabbt, dessvärre hann jag under denna korta tid få en mysig hemskrivning. Nu känner jag bara för en sak (eller snarare tre!) kafka och kaffe framför brasan.

Liten igen

Idag har jag fått vara liten igen. För första gången i mitt liv (!) har jag tryckt en leksak i en sån där automat. Hihi det var skoj. Jag hoppades på en rubiks kub nyckelring men fick en miniväska till nyckelring istället, that's life!


Kate Bush

I like.

Om ni inte hört denna sångfågel tidigare...
underbar.





Gift.

Nu är det gjort. Antar att man aldrig ska ångra sig i efterhand, för vad gör det för skillnad egentligen? Det får bära eller brista helt enkelt. Giftet har sprutats in i min arm, och jag tog det lika bra som jag alltid gör. Det vill säga ,yris. Dock för att förhindra att jag skulle singla ner på golvet medan jag fick sprutan valde jag att förvarna henne direkt. Alltså hamnade jag liggandes från början och kunde lämna stället utan blåmärken. Syper.

RosaHimmel

2009 11 02

Önskar att jag fick ligga kvar och gosa under täcket. Dessvärre måste jag snart hoppa på ett skumpande fartyg som ska ta mig till skolan. Mys. 

FörstaSöndagenINovember

Fröken har blivit förkyld. Rejält.

Bokskogen och Franz Kafka.
Lättvindigt och komplicerat.

Om ni saknar förvirring i era liv kan jag rekommendera er att läsa Processen. Rena hostmedicinen mot okomplicerade tankegångar!

@

Tänkas kan,
att det är bättre att inte ha något att förlora från början,
om man en gång förlorar det
som kanske betydde mest.


November

2009 11 01

- 16 månader

RSS 2.0