Dag(mar)drömmar.

Rätt eller fel.
Vem har rätten att bestämma?

Det som är fint i mina ögon är svart i dina.





(everything's changing)



BackInMalmoe

2009 10 31

Fröken är tillbaka i lilla Malmö. Skoj har hon haft det på sin lilla resa. Svårt är det alltid att lämna hufvudstaden. Ett kärt återseende måste det dock bli snart för fröken kom just underfund med att den älskade I<3NY tröjan blev kvarglömd...!!


Bilder från Silja Europa följer här!

 






Tågluffaren

2009 10 30

Halvvägs! Sitter just nu på ett skumpigt tåg mitt i ingenstans...massa träd. Rena rusningen till toaletten, vad håller folk på med? Dessutom flashade en tjej just sin bh (en längre stund), helt oberört. Livet är härligt.


High life

2009 10 29

Trött som en örn.
Igår morse klev jag och pojken upp 05.00 för att åka båt. 23 h kryssning Sthlm-Åbo-Sthlm. Bingospelande pensionärer, exalterade barnfamiljer och partysugna finnar. High life. Vilken kategori passar vi in i..?
Mys var det iallafall med roliga hissar.

Bilder kommer!

Jag har varit hemskt dålig med uppdatering (!), men det får jag faktiskt skylla båten för. Dock måste jag bara dela med mig om det senaste, sushi. I tisdags käkade jag sushi för första gången (om man inte räknar misslyckad hemmagjord för tre fyra år sedan). Besviken blev jag dock! Hade väldigt höga förväntningar inför rå fisk. Smaklös blev ordet. Hemskt smaklöst! Men förtrösta icke, jag ska ge det ännu en chans.

Dessutom har jag funnit ett nytt myscafé. Kaffe med mjölk tror jag stället heter, på Drottninggatan.

Payback(pill)

2009 10 27

Kittlar du mig så kittlar jag dig.




Frökenfräken.

2009 10 26

Att vakna upp i Stockholm är alltid mysigt. Katthår på svarta strumbyxor är aldrig mysigt.

Idag har jag promenerat massa och kikat lite i affärer. Självklart har jag släpat runt på kameran (som vanligt). Nu ska jag strax sätta mig på t-banan (eller ska jag det?!), t-banan är läskig tycker jag. Jag har börjat använda den lite...men jag gillar den inte! Skum. Skumbanan.

Ursäkta, men vad fotograferar ni?






Hufvudstaden

2009 10 25

Fröken har anlänt.
Efter femochenhalvtimmes tågresa, omringad av barn sjungandes Hajarna Hajarna Hajarna, är jag äntligen framme! Vädert är dock det samma som i lilla Malmö (även Lund, Nässjö, Alvesta, Linköping och Norrköping), grått, grått och grått.
Har precis varit ute och promenerat hand i hand med pojke genom Vasaparken, supermys med massa blöta löv och brinnande ljus.

Hoppas ni inte glömt klockan inatt!


Gråregn

2009 10 24

Att vakna 07.15 och vara pigg som en mört. Nej jag gick inte upp, jag lovar. Istället låg jag kvar och malde igenom mitt senaste mardrömscenario, om och om igen. Mys. 

Två väskor som står och ser oskyldiga ut. Imorgon bär det av mot hufvudstaden, så nu tycker jag att det är okej att börja packa. (Visst, de har stått där tomma i en halv vecka! Vad kan jag säga, fröken är redo att dunsta).

Grattis bror! Hoppas du har det bra i Afrika, du får gärna slänga över lite sol till lilla Sverige..

Tjugodagarsdag

2009 10 23

Idag firar jag om min blogg 20 dagar tillsammans. Det har vi firat genom att grovt ignorera varandra, nu återstår dock bara 50 minuter av vår 20 dagars dag, dags att visa lite kärlek inte sant?

Pussel = färdigt
Jag ska helt klart börja pussla mer.

Don't bring flowers after I'm dead

Orange

2009 10 22

Imorse var jag ett lyckofreak till Sofias förvåning! Men sånt gillar vi.

(Tack för alla fina komplimanger idag, underbara sötnosar!)

Igårkväll kom jag äntligen loss med min almanacka! Har sagt ända sen terminen började att jag skulle göra något åt framsidan (hemskhemsk, vem vill ha en tjej i morgonrocksliknande kläder på framsidan??) Fantasifull (?) som jag är drog jag fram alla mina gamla klistermärken. (Ja , jag var en klistermärkessamlare som liten!). Nu är framsidan täckt av allt från Nalle Puh till ankor med en touch av glitterglam ;) Här är resultatet..




Grattis till min lilla systerdotter! Hoppas ni har det bra därborta i England.
<3

Un petit doigt me dit que...

...fröken har varit duktig.

2009 10 21

Foto promenader
Kulturrundor
Bokhysteri
Filmmys
Second Hand fynd
(Pussel/schack)
Fika på hög nivå,
min nya livsstil.

MagicalMysteryTour

2009 10 20

Lektionsfri lärare, lärarfri lektion. Idag blev det ingen skola, eller rättare sagt åkte jag in (för min enda lektion) bara för att upptäcka att läraren i fråga inte var närvarande. Syper. 

Paret,
Tre män, två buketter blommor,
Galna bussförare,
Tvillingar, 
En pojke, en flicka, två gungor.
 

Promenad. Kamera. Höst.
En höstpromenad med kameran som sällskap. Magiskt.










Pussel

Pussel är trevligt. Halva lördagskvällen ägnade jag mig åt just denna sysselsättning.



Sourcreme

2009 10 19

Klockan är 06.59 och här sitter jag. Har hon blivit en hetsbloggare undrar ni, nej så roligt ska vi inte ha det! Jag hade mycket hellre legat i sängen just nu, men det är lönlöst för tillfället. Utgångsklar en timme före jag behöver, så går det när man får sen information. Sourcreme me.

Idag väntar fyra lektioner, varav en sittandes i bil! De andra hade jag gärna varit utan för tillfället.

Ge mig Moto Boy och ett varmt täcke.


Vi ses. Kanske.


Sorgligkomik

Om jag blir gammal med någon ska jag alltid gå jämsides honom och hålla hans hand när vi är ute och promenerar. Jag ska inte gå två meter bakom honom.

Julpynt. Knäppynt. Höll på att få spader tidigare idag, försäljning av julklappspapper, adventljusstakar och mossa i oktober? Gå och lägg er.

Somewhere over the rainbow

2007 10 18

Where troubles melt like lemon drops

Det känns som att hösten springer ifrån mig utan att lämna spår efter sig. Höst och harmoni (med undantag av iskalla vindar), j'adore l'automne. Just nu känns hösten bara som en suddig bild av det jag längtar efter så mycket varje år. Närvaro är väl ett problem. Huvudbry ett annat.



J'aime

2009 10 17

Godmorgon solstrålar! (även om det inte är så mycket sol att skryta med). Ligger och myser under mitt varma täcke medan telefonen pratar. Känns som jag har ena foten i hufvudstaden redan, vill börja packa nu! Gårdagen var supermysig och vi hittade faktiskt lite fynd (så pass att kassabiträdet blev lite avundsjuk hahaa). Sedan hoppade vi på sexan för att ta oss an bakverk och film! Illusionisten och limekaka blev det, en otrolig kombination. 

Gårdagens förvirring: Tvilling ägg - när man knäcker ett ägg föväntar man sig inte att det ska uppenbara sig två (!) äggulor.

Today is a good day


Bl a fick denna sötsaken följa med mig hem igår,


Fredagsmys

2009 10 16

Kaosfyllda bussar. Gud vad jag älskar mitt liv.
Har precis kommit hem, är totalt stelfrysen! Snart ska jag dock ge mig ut igen för att träffa Josse och Nour i stan. Second hand står på schemat. Sen blir det filmkväll med bak!
Gamla saker är mycket roligare än nya tycker jag, de känns mer äkta, välgjorda och stilen är ofta mycket snyggare. Får väl se om jag har någon tur idag. Nu ska jag slänga i mig lite lunch innan nästa busshelvete.  

Torsdag

2009 10 15

(0 grader 08.00)

Håltimme, igen. Jag och Josse har just suttit och förbannat mediterranean scrub. Om en timme är det dags för miljökunskap, Sven har bara ett val, han måste älska vår redovisning.

1 dag kvar till helg!
8 dagar kvar till lovet!
10 dagar kvar till Stockholm!


Idag rotade jag fram denna godingen ur mammas garderob! Ursprungligen kommer den från hennes moster så jag tippar på att den är från runt 70 talet nån gång....skoj!

 


1.5 grader

2009 10 14

Dagar som börjar dåligt måste naturligtvis sluta lika förjäkligt.

Håltimme. Synd att inte alla kan spenderas på detta vis.




Nej tack

Tänk att det finns människor med så höga tankar om sig själva att de tror att alla andra på bussen vill höra deras dåliga musik och skönsång.

Dagens skumma: Fängelsestraff för att ha använt poke funktionen på face book? Tydligen stred det mot besöksförbudet..

 


Autumn cold

2009 10 13

3 grader. Vill inte. Skulle mycket hellre stanna under täcket i min svart-vita bubbla. Dessvärre måste jag utmana mig själv, har två lektioner som väntar utöver en körlektion.
Jag har börjat drömma jättemycket de senaste nätterna, inga sådana där trevliga drömmar med drömprinsar och grönt gräs inblandade, nej mina är antingen absurda eller mardrömslika. Just they way I like them....

Oblivion

2009 10 12

Att bli påmind om det man helst vill ska falla i glömska.
Att ta tag i det man vill ignorera.

Ge mig Jack Johnson och en glimt av en annan värld.

People always leave.





High heels

Breakfast time. Mellan mackorna och kaffet i högsta hugg sitter jag och läser Söndag som följer med Sydsvenskan. Höstens mode handlar det en del om, att det är axlar och höfter som ska synas ihop med glamour i form av paljetter kan jag ta med ett leende på läpparna. Men alla dessa skyhöga sko kreationer som tycks komma från alla håll och kanter skrämmer livet ur mig. "..den moderiktiga måttstocken för kvinnor hösten 2009 har nu hamnat på svindlande tio till femton centimeter" läser jag. Det är absurt. Vem orkar egentligen gå omkring i heels på femton centimeter dagligen? "En amerikansk undersökning av 3378 människors fötter visar att kvinnor som burit bekväma skor, som sneakers, löper mindre än hälften så stor risk att drabbas av fotsmärtor senare i livet". I varenda skoaffär idag finns upplag med upplag av skyhöga klackar. För min del tycker jag att det är en varannandags vara max,  och 7 centimeter räcker mer än väl. Varför måste allting överdrivas till max idag? "Om forskarna har rätt lär ortopedklinikerna få mycket att göra i framtiden".


Advertising

2009 10 11

Att vakna med tårar i ögonen. Tänk att drömmar kan påverka en så mycket. 

Igår fick jag lära mig att en man vid namn David Ogilvy räknas som reklamvärldens kändis. Han gick från att vara fransk kock, engelsk försäljare av den populära AGA spisen och bonde hos amish folket i USA till att bli en advertising mästare utan dess like.

Advertising people who ignore research are as dangerous as generals who ignore decodes of enemy signals.

David Ogilvy






Coco livet före Chanel

Nyss hemkommen från biografen.



Tragiskt magisk.

LördagSomKännsSomSöndag

2009 10 10


It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune must be in want of a wife.
Jane Austen

Förr var jag en bokmal så det skrek om det, kunde läsa hur mycket som helst och fort gick det. Men sen jag började gymnasiet har böckerna dessvärre hamnat på andra plats vid sidan om studierna. Dock betyder inte det att jag inte alltid kommer älska böcker.



Denna godingen fick jag sist pojken var i Malmö, så sött! Emil Jensen är en av mina stora idoler, han är en otroligt fin person och det han gör är så underbart.


Acetylsalicylsyra

2009 10 09

Krasselmaja. Men det får man ta.

Idag har jag varit igång och sytt igen, vilket resulterade i ännu en kjol till min lilla kollektion! Denna gjorde jag dock lite annorlunda jämfört med de andra, den är rakare i modellen och tyget är tjockare. Perfekt höstkjol! Vad tycks?





Mina tidigare kjolar.


Macchia

2009 10 08

It's not always rainbows and butterflies
It's compromise that move us along

Jaghatarattbliväcktklockansexpåmorgonen,avingenorsak.

FysikFysikFysik. Idag rotade Axel fram kompaktkameran för att dokumentera och filma en lab. Men först tyckte han att det var väldigt roligt att testköra kameran genom att filma oss. Sött. Sedan matematik såklart....tror jag gjorde allt utom det jag skulle, räkna! Men det pratar vi inte om. Dessutom blev det sopplunch med Lina, Anna och Josse, très bien! Därefter var vi väldigt duktiga och samlade ihop gruppen för projektmöte. Det börjar rulla på igen, det känns bra. Charmiga som jag och Josse är lyckades vi få sluta tidigare idag från miljön, vilket var väldigt skönt för jag börjar känna mig krasslig. Halsen bränner och jag har babblat på alldeles för mycket idag (kommer säkert tappa rösten!).
Idag har jag även varit hos mina underbara frisörer (ja jag har två haha). De är verkligen bäst och så extremt nogranna! Känns som att få huvudmassage varje gång, love it! Innan dess fick jag bevis för vad som kan hända om man glömmer parkeringsbromsen. Skulle in en snabbis på myrorna innan klippningen, när jag står på parkeringen ser jag plötsligt hur en bil börjar rulla. Jag ser inga lampor lysa så jag går runt för att kolla om det finns någon förare, men icke! Dessutom börjar bilen få upp fart och siktar på andra bilar, så vi springer snabbt bakom den för att få stopp på den. Galet rolig syn!

Vaccinera sig mot svininfluensan?

Dagens pepp: Tågbiljetterna till Stockholm hittades i brevisen! Here I come Urban Outfitters. Riktigt tråkigt att UO inte finns i Malmö. Galet cool affär.


Just another lemon-tree

2009 10 07

Enligt modevärlden är det i höst te som är it-drycken. Visst, jag gillar te väldigt mycket, men det är kaffe som har blivit min nya passion. Därför tänker jag agera trendbrytare. Förlåt mina synder.

Dagen började med franska och underbara Martine. När hon såg mig sa hon med sin fina accent "quelle élégance", hon syftade på mina glasisar och klädstil för dagen, sånt är ju alltid trevligt att höra! Dessutom fick jag höra av Lina att någon är svag för lite rödlätt hår...så gulligt!

Jag har pluggat körkortsteori idag, det går ganska fint. Dessutom har jag gjort ett provtest och jag blev godkänd! Längtar galet till körkort.

Yesterday you told me about the blue blue sky
and all that I can see is just another lemon-tree

Pick me up on your blue motorbike

2009 10 06

Idag känns det som jag inte gjort något annat än att sitta på bussen. Det är kanske sant. Men det väljer jag att förtränga. Jag trodde att jag hade ett par lugna veckor framför mig nu, men det visade sig inte vara sant dessvärre. Stress beskriver bra hur jag känner det just nu. Smygstress. Ni vet som sån där som bara helt plötsligt ger sig till känna utan förvarning. Dålig stil.

Var en sväng inom körskolan för en 40 minuters lektion med min kära lärare Lasse. Det gick fint. Ingen blev skadad. (Hoppas det gick bra för dig Fia! Din lilla gröngöling <3).

Dagen bästa är väl att jag äntligen bokat nästa resa till Stockholm! Alldeles för länge sen sist..Kommer bli underbart.

History, history repeats itself

Inte vackrast i världen

2009 10 05

After my picture fades and darkness has turned to gray.
Time after time

Jag är nervös. Men det är antagligen så det ska vara. Kanske.
Hursomhelst har jag haft en fin dag med inslag av det mesta. Efter en relativt händelselös förmiddag i skolan hamnade jag på underbara Vegegården för lunch med bra sällskap. Därefter trängdes jag en kort stund med alla shoppinggalna inne på H&M, tack och lov hittade jag ut med endast smärre skador. Tur det, annars hade jag antgligen missat min själsfrände som stod och stampade löv vid kanalen med ett underbart leende på läpparna. Han var runt 1,5 år och hade sin farmor eller mormor med sig.  
 
Tänka sig att en sån liten gest kan betyda så mycket. Det gillar jag.

(P.S. Anna, simultanförmåga heter det!)



Sunday bloody sunday

2009 10 04

Var inte allt för optimistisk, ljuset i tunneln kan vara ett tåg.
Franz Kafka

Högmässa var det ja. Jag drog med min hasselnöt för att möta upp Josse och Nour vid S:T Johanneskyrkan. Självklart höll vi på att blåsa bort. Aningen malplacerade försökte vi hålla modet uppe, och anteckna flitigt givetvis. Vem kunde tänka sig att gå i kyrkan kunde vara en så bra lårträning? Det skulle handla om änglar fick vi reda på. Mikaels dag. Detta tyckte jag dock var ganska intressant. Inom kyrkan tror man (blint?) på att änglar verkligen existerar, som ett slags mysterie. Det går inte att ta på, inte att se (förutom de som sägs varit med om en ängels uppenbarelse) men än dock existerar de. För min del tror jag på änglar som jag kan känna. För det finns verkligen änglalika uppenbarelser, som rent vetenskapligt existerar. 

Min barnsliga sida har jag också glimtat idag, men det är okej. Lövflickan har varit i farten igen (mellan regnskurarna!). Rosiga kinder är något man får ta.  
Grattis till födelsedagsbarnet! Hoppas du får en magisk dag Mattias.


Nya Favoriter.




Droppar av slag

2009 10 03

Någon viskade i mitt öra Jag är kär i dig.  
Varm och trygg inne i min svart-vita bubbla med inslag av orange. Hatkärlek är ordet. Orsaken är vädert.

Imorgon ska jag ta fram min religiösa sida, vare sig jag vill eller ej. Det skyller vi (tackar?!) David för, min kära religionslärare. Hej då till en mysig söndagsmorgon under ett varmt täcke! Det byter vi ut mot kalla stenplattor och predikningar som klättrar uppåt väggarna.

Ni som vet att en mur bara är en bro på högkant
och det som är som det är inte måste vara konstant.
 
Emil Jensen

(PS. Lina och Karin, jag såg vår söta Anna Karin idag, två gånger!)


Premiär för höstmys.


RSS 2.0