Prima Ballerinas

Äntligen! I veckan hittade jag ballerinas med superbra passform. Säkert 90% av alla ballerina jag har provat genom åren har varit breda och knubbiga, men de här är supersmala! Mina först prima ballerinas! (ja, jag vet att jag är löjligt entusiastisk). Nu saknar jag bara ett par puderrosa också xD . Ge mig vår, vår, vår.


Cirkus

2001 01 31

Sista januari. Idag öser snön ner igen, ingen överraskning där men jag skulle gärna bli överraskad om man säger så. Idag ska jag försöka ta mig till Limhamn och träffa Anna och Josse för att jobba på projektet! Vi får väl se hur det går under omständigheterna...
Nu blir det frukost!

Film

Séraphine - Enastående!

GottOchBlandat

2001 01 30

Fransk afton? Jag vet inte, kanske det...men hur som helst kom jag hem med tre franska filmer, och ett par jeans för hundralappen (vad det nu har med saken att göra..).

Yesterday


Premisser

2010 01 28

Like a rainbow round my heart

Idag har varit en bra dag. Förmiddagslektionerna gick snabbt, vilket var väldigt skönt. Sen hade jag och Josse vår berömda håltimme, innan miljön vid tre tiden. Vi tog oss in till stan för att käka lunch på Sorl, det var supermysigt och supergott! Herregud vad mätte vi var efter det. Sen bar det av ut i snön och solen för fotografering och shopping^^ En superbillig snygg t-shirt fick följa med mig hem.

Streetphotographing

Snö. Snö. Snö. Och mera snö. Klockan är halv sex nu och det snöar fortfarande. Det har nog inte slutat snöa en sekund under hela dagen och blåsten gör det inte roligare...undra om vi kommer vara insnöade imorgon xD
Hursomhelst! Idag mötte jag upp Josse på stan, som sagt, för att arbeta med vår fotouppgift. Vi valde kanske inte den bästa dagen, menmen! Jag trodde att det skulle bli väldigt jobbigt att gå fram till folk, men det var faktiskt skoj! Visst, alla var inte med på noterna men jag klandrar dem inte. Tror inte jag själv skulle varit så pigg på att bli fotat bara så där. Imorgon ska vi ta en runda till, föroppningsvis är vädert lite mer humant då!


Lite socker på toppen

2010 01 27

Också landade ännu ett snöoväder över lilla Malmö. Vackert blir det ju, men jag vill ha vår! Idag är det tänkt att Josse och jag ska ut och fota inför nästa fotolektion. Veckans tema är streetphotographing! ..det kommer bli intressant, det är meningen att vi ska gå fram till okända och fråga om vi får ta en bild..haha. Men i detta väder? Vi får väl se.

TisdagSomKännsSomOnsdag

2010 01 26

2 månader till 19.

Igår eftermiddag tittade jag en snutt på en gammal svartvit filmrullle, det var tider det.




Kontraster

2010 01 25

Idag skänkte jag en slant till en man som antagligen inte har något tak över huvudet. Dessutom fick ett par ballerina följa med mig hem. Kontraster.


Söndag

2010 01 24

När löven faller - Bra bok
Sommaren med Göran - Skön film

Lämnade pojken på Sturup för en stund sen. Tragiskt magiskt. Har haft en mysig helg med många kramar, men imorgon är det back to reality. Skulle mycket hellre stanna i min bubbla, dessutom känner jag mig inte riktigt frisk än. Att komma bort är nog det jag skulle vilja helst för tillfället.

Med pizzan i ugnen

2010 01 23

Underbart soligt har det varit idag! Lite vår på låtsas, fast med vintervit bakgrund...Dessvärre är jag fortfarande krasselmaja, kroppen och huvudet vill inte riktigt som jag.

Idag blev det mysigt tekalas till frukost och sen tog jag och Nicke en prix i vinterlandskapet. Självklart blev det falafel till lunch! Påvägen hem plockade vi även med oss en film, Sommaren med Göran, kanske mestadels en Niklasfilm - men vi får se!

Dagens kändis: Björn Ranelid

Krasselmaja

2010 01 22

Igår kände jag mig lite krasslig hela dagen och helt fel var inte min magkänsla. Så fort jag kom hem och inom dörren började kroppen strejka. Feber, frossa, en öm kropp och en djävulsk huvudvärk. Natten var inte nådig och det verkar som febern hänger kvar lite till idag..

Men även om jag inte mådde något vidare igår såg jag och Josse till att ha roligt på håltimmen. Vi tog en tripp till heleneholm för att kika second hand. En del fynd blev det =)

Nu ska jag försöka kurera mig för idag kommer Nicke!
Puss på er

Dreamers

2010 01 20

Att ha en lektion på förmiddagen, följt av en fet håltimme som avslutas med två lektioner på eftermiddagen är värdelöst. Hopplöst värdelöst. Man blir så otroligt slö.

Jag blir lika förvånad varje gång jag sätter foten utomhus. Vit fin jobbig snö. Jag är väl medveten om att det har
snöat och att det snöar, men i mitt huvud kan jag inget annat än att tänka på vår. Därav förvirringen. Idag blev jag förälskad i ett par underbara ballerina skor, och det gör ju inte saken bättre...

Med näsan i..

Kvällen/eftermiddagen ägnade jag åt en ny bok, När löven faller, av Nicci Gerrard. Efter dryga 100 sidor kan jag konstatera att det är en sån där bok man inte gärna lägger ifrån sig..


Tema Fulhet



Soffan



Containern



Toalettsitsen

BrumBrum

2010 01 19

Idag var jag så lat att jag körde till skolan, det var nais, som fia hade sagt. Dagen har varit relativt kort och lugn, vilket är skönt! Första lektionen var foto, yeay! Vi fick alla slänga fram det vi fotat under veckan och David verkade nöjd med vårt arbete. Alltid trevligt. På svenskan gjorde vi egentligen inget vettigt överhuvudtaget och matten var slut innan den hann börja kändes det som. Nu ska jag käka citronkaka och plugga lite...

She's got the look

2010 01 18

Grattis Cajsi!

Jag är trött, otroligt bedövad. Dagen har varit lång och mycket sömn fick jag inte inatt heller. Att ha håltimme i tre timmar, för ett tio minuters möte utan något större innehåll, är inte det roligaste. Som  tur var blev det iallafall en mysig och (lite degig) fika med fia.

Make your own kind of music



Att titta på en annan del av Köping borde göra vem som helst glad.

Imorgon nalkas ännu en vecka och jag kan inte påstå att jag är särskilt pepp. Dessutom har rektorn varit så vänlig att han klämt in ett möte för alla treor kvart över fyra imorgon eftermiddag, gissa vem som får en håltimme på tre timmar. Grr. Det enda positiva jag kan se med det är att det blir fika med Fia i väntans tider.  

Mozart

Just sett klart Amadeus, en tre timmar lång film om Wolfgang Amadeus Mozart. Den var speciell, men sevärd.

Borta med vinden

2010 01 17

Också blev det återigen tusen bitar av pusslet. Med lite vemod löste jag upp det, men det kommer ju alltid fler.


Chez grande-mère

2010 01 16

Mormor är bäst. Det är synd att de som är bäst inte alltid får det bästa. Hoppas du lever till du blir hundra, minst.

Jag har varit nyfiken på det nya IKEA länge, därför bestämde jag mig för att stilla denna nyfikenhet idag. Det var ett rent helvetes hus kan jag ärligt talat säga. Arean vill jag inte prata om och ytorna mellan varorna var inte nådiga. Köbildningarna ju längre in man tog sig i labyrinten frammanade hysteri. Illa kvickt och med mycket möda fann jag till slut vägen ut. Pjuh. (Gamla IKEA I miss you). 



Idag matchade jag en ny favorit med en gammal. Båttröjan och armbandet från Sydafrika.



Chez grande-mère






 

Ces't finit

Pusslet är färdigt! (inte på bilden dock! ha)


2009 som jag minns det

2010 01 15

>Jag fyllde vuxen ålder...och (lite) senare hade snart alla mina fina vänner kommit ikapp mig
>Mitt ringa intresse för smycken blev plötsligt enormt
>Jag skaffade det omtalade facebook efter mycket tjat från en viss fiaknuff
>Halvvägs in på året firade jag och pojken ett år tillsammans
>"Roadtrip" till hufvudstaden under sommaren
>Sista året på gymnasiet tog sin början!
>Min blogg började sin existens
>Sällskapsmiddagar bland mina vänner började bli populärt (Mysfaktor!)
>Jag blev en filmfantast och såg en rad pärlor så som Seven Pounds, Changeling, Looking for Eric, Good Will Hunting och A Beautiful mind.
>Jag skaffade glasögon
>Jag tog körkort

Något jag glömt?

MÖG

2010 01 14

Jag måste vara galen. Jag tänker vår. Men hur gärna jag än vill att det ska vara sant är det rent önsketänkande. Jag har iallafall låtsas lite och köpt en lagom vårig tröja/topp, en båt tröja...och med det menar jag en vit och mörkblårandig tröja. Jag tänker alltid båt när jag ser sådana. Fräscht hur som. Med undantag av det har dagen varit ganska mögig. Att ha håltimme i tre timmar för ingenting, det är ganska mögigt.

PS. Pusslet är snart färdigt! (Förlåt för tjatet, men det är min period för tillfället).



Your shadow walks faster than you

2010 01 13

Onsdag. Känner mig extremt trött idag och huvudet hänger. Har haft en värdelös dag med en värdelös håltimme. Ja, jag inser hur negativ jag låter (hoppas på morgondagen??!). Nu ska jag pussla. Puss


What a day for a daydream

2010 01 12

Fast vid pusslet, igen. Men det går framåt!

Dagen började imorse med en ny kurs, digital foto! Det känns super roligt och jag är riktigt pepp på det. Jag älskar allt som har med foto att göra, om min magkänsla har rätt kommer detta bli underbart. Första uppgiften till nästa vecka är att fånga fulhet på bild. Mitt problem är väl att jag gärna letar upp något vackert i det fula....vi får se hur det kommer gå! Iihh!! Gud vad jag är glad! Äntligen något intressant på schemat, haha.

Puzzle me

Fast vid ännu ett pussel...

Bladins

2010 01 11

Jullovet är över och första dagen på vårterminen är slut. Efter mina tre lektioner idag känns allt som vanligt igen. Idag startade också vår sista mattekurs, Ma E, som vi kommer läsa fram till studenten. Känns jäkligt skönt att det inte blir fler mattekurser efter den. Fem stycken räcker mer än väl. Det är roligt att träffa alla efter uppehållet men jag saknar Stockholm och pojken. Föregående vecka känns redan som en dröm...Knappa fem månader, sen är gymnasietiden över!

Litteratur

Just läst ut boken Landet bortom havet av Tamara McKinley. Har läst de flesta av hennes böcker, jag gillar stilen hon använder.

Malmö

Hej! Har varit hemma några timmar nu, tar inte långt tid innan man kommer in i den gamla rytmn^^ Har packat upp allt och slängt det mesta i tvättmaskinen. Att flyga mellan sthlm/malmö brukar alltid vara väldigt smidigt, även idag. Dessvärre var inflygningen ganska obehaglig med mycket turbulens och skumpande. Kändes ett tag som att en liten påse skulle behövas, men jag klarade mig! Landningen gick bra hur som helst. Idag flög jag med Janne Schaffer, ni vet han som alltid leker med tungan när han spelar sin musik (hm xD).

It's a beutiful day.

A beautiful mind

2010 01 10

Godmorgon! Söndag igen, och nu har jag varit här i en vecka. Om några timmar hoppar jag på flyget till Malmö, men först blir det frukost.

Igårkväll mös jag och Nicke framför filmen A beautiful mind, riktigt bra var den.

Stockholmare

Idag blev det en runda i city med pojkvännen som följdes av fika på ett mysigt ställe. Sen mötte vi upp Peter och uppdrag hitta-en-mössa-åt-annelie satte igång. Killarna tog det mycket allvarligt haha...Dock blev resultatet nederlag, men skoj hade vi. 

Känner mig lite modstulen idag, men det är kanske inte så konstigt.

Prima Ballerina

2010 01 09

Frukosten är just avklarad och vi drar oss för att gå ut i kylan. Tretton minus väntar idag. Idag är även sista dagen för mig i hufvudstaden, imorgon hoppar jag på flyget till Malmö. Ska bli ganska skönt att komma hem till värmen (haha) men jag älskar verkligen att vara här.

För några dagar sen köpte jag en berlock till ett väldigt angenämt pris för att pimpa ett armband..





Silverte

Silverte är rena himmelriket när det är kallt ute. Sitter just nu och väntar på att pojkvännen ska komma hem. Ikväll ska vi äta ute...vi firar ju faktiskt ett och ett halvt år plus en vecka, hihi.

Puss på er

Prix

Det känns att det är kallare! Höll på att dö efter 45 minuter, men lite bilder blev det =)











Leenden

2010 01 08

Godmorgon alla söta! Igår blev det en riktigt lång promenad genom stan, dryga fyra timmar. Vädret var underbart härligt (fem minus är ju behagligt!^^). Jag gick Drottning gatan upp mot Gamla stan och vidare till Söder. Gamla stan är så himla mysig med alla små gränder och gulliga butiker. Väl på Söder roade jag mig med att besöka udda affärer och halka omkring i snön. På hemvägen gick jag förbi Kungsträdgården och vidare mot Stureplan sedan fick Kungs gatan ta mig hem till Kungsholmen. Självklart sprang jag på ännu en bloggerska, Kissie denna gång.

Just nu sitter jag och tittar på en dålig film och drar mig för att gå ut. Tio minus väntar mig idag, inte lika behagligt som igår. Pojken är på jobb igen...kanske blir det en liten fotorunda?..

Värmebölja

2010 01 07

Det snöar! ...och tydligen är det rena värmeböljan idag, hela 5 minusgrader. Idag jobbar pojkvännen så det är upp till mig själv att roa mig.  En promenad till Södermalm har jag tänkt mig. Jag gillar söder, husen och byggnaderna där är så fina, och roliga butiker finns det gott om. 

Puss på er

Vinterland

2010 01 06

Idag säger jag STORT grattis till Karin som blir vuxen! <3

Kylan håller i sig idag med, men vi är inte dem som sitter inne för det. Det blev en lång krispig promenad ner till Djurgården. Projekt dra-fram-den-kulturella-sidan gällde och Vasa museet var vårt mål. Jag har inte varit där sen barnsben så det var lite skoj. Förutom att stället var fullsmockat med östlänningar(?) var det en trevlig upplevelse.

Dagens kändis(ar): Blondinbella (med pojkvän & vänner)















Vinyl

2010 01 05

17 minus grader.
Kan tala om att det är mer än olidligt kallt.

Idag har jag varit snälla flickvännen. Hela förmiddagen och halva eftermiddagen ägnades åt en av Nickes favorit sysselsättningar, att fota flygplan. Självklart valde vi att göra det den kallaste dagen. (Hm). Jag har alltid varit lite skeptisk mot hans intresse för ovanstående, men lite coolt var det att komma så nära flygisarna. Sen behöver vi ju inte nämna att jag aldrig har frusit så mycket i hela mitt liv...och att fötterna säkert tog en timme att tina. Nej det behöver vi inte nämna. Arlanda is the shit.

PS. Pusslet är klart! På rekordtid ;)






Antik gammalt och nytt

2010 01 04

Idag har jag och pojken ägnat hela dagen till att traska runt i staden, en hel del shopping blev det! Ett par böcker och lite nagellack åt det röda hållet fick hänga med mig hem. Dessutom hittade jag en snygg höst/vår kavaj/jacka (ja, jag inser att det lät lite knepigt xD ). Idag fann jag även den mest underbara butik någonsin, skulle kunna bo i den! Antik gammalt och nytt var namnet, fullkomligt fullproppad med galet snygga gamla smycken. Som att komma till himmelriket.
Till lunch blev det libanesiskt till ljudet av Michael Jackson. Hamnade på ett ställe på Kungsgatan som jag har väntat på ska öppna sedan i somras, äntligen säger jag! Nu är det mysdags, kanske kan få Nicke att plocka fram ett pussel!?

-00

Lite bilder från 2009 års sista prix följer här,


Stockholm

2010 01 03

Äntligen framme i Stockholm efter en och en halv timmes försening! Riktigt glad blev jag när jag fick traska runt i snön här, har saknat den.
Idag firar jag inte bara tre månader med bloggen, utan även en månad som körtkortsinnehavare =)
Puss på er!

Tebjudning

2010 01 02

Dag två på det nya året..tiden går fort^^
Idag har jag haft Anna och Josse på besök, självklart har vi varit duktiga och jobbat med projektet. Vi gick så långt att det blev en tripp till Citygross för att kolla in deras nya märkning, Äkta vara. Måste säga att jag/vi blev aningen besvikna, hade väntat oss mer! menmen...sen lämnade vi av tjejerna på Värnhem också gick jag och Nicke för att mumsa på falafel. Imorgon bär det av mot hufvudstaden =)

Filmmys

Jag och pojken har nyss sett klart filmen Looking for Eric, en annorlunda men riktigt bra film tycker jag. Nu kan jag stryka ännu en film från min filmlista^^. Annars har det bara varit en mysdag med bak och matlagning, just the way I like it.





Gott Nytt År, 2010

2010 01 01 (vad skumt det kändes att skriva det xD)

Godmorgon alla fina! Jag är pigg, som vanligt (en riktig morgonmänniska är jag!) Nyårsafton tillbringade jag och pojkvännen hemma hos Anna i Limhamn. Ett hus fullt av underbara människor - perfekt slut på 00-talet! Det var väldigt mysigt och massa god mat bjöds det på...mina bakverk uppskattades, vilket var väldigt roligt! Även fast termometern visade -8 grader stod vi förväntansfulla på Annas stora balkong och räknade ner till tolvslaget, otroligt mysigt med alla raketer - och fullmåne dessutom.
PUSS på er <3

RSS 2.0